De oudste dakbedekking ter wereld nog steeds actueel

Fijnstof, Co², extreme neerslag, zomaar even een paar kreten die erg actueel zijn. Met een groendak kunnen we actief meehelpen om deze problemen op te lossen en als bijkomstigheid zijn ze ook erg mooi en geven ze een directe meerwaarde aan onze levenskwaliteit.

Groendaken zijn er in vele soorten en variaties en om een wat duidelijker beeld te krijgen, kunnen we ze opdelen in 3 soorten:
– Extensieve groendaken. (mos, sedum en kruidenplanten,gewicht: > 40 kg/m²)
– Intensieve groendaken. (Bijna onbeperkte vegetatie keuze,gewicht > 400 kg/m²)
– Lichte daktuinen. (gras, kleine struiken, gewicht > 100 kg/m²)

Voordelen zijn: Co² reductie, het binden van fijnstof, zowel akoestische als thermische isolatie, verhogen levenskwaliteit, bescherming
daksysteem en het bufferen van water.

Werkwijze

Voor de meeste bestaande daken is er een groene oplossing in de vorm van een extensief groendaksysteem. Dit systeem kan extreem licht uitgevoerd worden (ca. 40 kg/m²) en toch aan de geldende eisen voor eventuele subsidie mogelijkheden voldoen. Omdat ieder dak anders is zal er eerst een inspectie plaats moeten vinden om te bepalen welk systeem het beste bij uw dak past.

Wat alle groendaken met elkaar gemeen hebben is dat ze een zeer degelijke waterdichte laag nodig hebben, immers met een groensysteem op het dak zal het veel moeilijker zijn eventuele lekkages of gebreken op te sporen. Blom flooring systems biedt u deze zekerheid in de vorm van het ProTect systeem, dit systeem welke naadloos ter plaatse op het dak wordt aangebracht voldoet aan de allerhoogste eisen die gesteld worden door de FLL en ETAG 005 wat betreft wortelwerendheid en duurzaamheid. Doordat het kunststof daksysteem vloeibaar wordt aangebracht kan het ProTect daksysteem ieder detail en onderbreking naadloos in het afdichtingsysteem opnemen. Mede door deze gegevens kunnen wij op onze daksystemen 10 jaar verzekerde garantie geven.

Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Verzekerde garantie

De combinatie van hoogwaardige producten en gecertificeerde applicateurs geeft de mogelijkheid u in veel gevallen een 10 jaar verzekerde garantie te bieden op de volledig gewapende- en scheuroverbruggende afdichtingsystemen.